4 Aralık 2025 ve 18 Aralık 2025 tarihlerinde SEPAM bünyesinde “Antalya Bilim Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı (ABU-TCEP) Hazırlık Çalıştayı” düzenlenmiştir.
Üniversitenin toplumsal cinsiyet eşitliği alanındaki kurumsal politikalarını güçlendirmeyi amaçlayan çalıştayda, ABU-TCEP’in kapsamı, hedefleri ve uygulama stratejileri ele alınmış; üniversite bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kampüs ortamı oluşturulmasına yönelik görüş ve öneriler paylaşılmıştır.
Çalıştaya Doç. Dr. Işıl Cerem CENKER ÖZEK, Prof. Dr. Sezgin Seymen ÇEBİ, Prof. Dr. Fatma Hülya ŞİMGA ve Doç. Dr. Gözde TURAN katılım sağlamıştır. Katılımcılar, toplumsal cinsiyet eşitliğinin yükseköğretim kurumlarındaki önemi, iyi uygulama örnekleri ve üniversiteye özgü ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilebilecek eylem başlıkları üzerine değerlendirmelerde bulunmuştur.
İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştaylar sonucunda, Antalya Bilim Üniversitesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği politikalarına yön verecek eylem planının oluşturulmasına yönelik önemli çıktılar elde edilmiştir.